Akvariumo priežiūra

Akvariumo prieziura

Dažnas klausimas pradedančiųjų akvariumistų tarpe yra kaip prižiūrėti gėlavandenį akvariumą? Pakelbėsim apie akvariumo priežiūra!

Norint tinkamai prižiūrėti akvariumą reikia atsiminti, kad akvariumas tai gyva ekosistema, kurioje, kaip ir gamtoje, vyksta tam tikri biologiniai procesai. Šitų procesų supratimas ir kantrybė užtikrina sveiką ir gražų akvariumą.

Akvariumo priežiūrai reikalingi nesudėtingi įrankiai, kuriuos galima įsigyti zoo parduotuvėse, arba pasigaminti pačiam. Pagrindiniai akvariumo priežiūros įrankiai yra:

  • Dugno nusiurbėjas (dar vadinamas Grunto nusiurbėju arba Sifonas);

  • Sietelis žuvims gaudyti- galite įsigyti kelis, jų dydis turėtų priklausyti nuo akvariumo tūrio ir žuvų rūšies;

  • Stiklo valymo įrankiai. Tai gali būti paprasta kempinė ingams plauti, arba specialus stiklo magnetas;

  • Plastikinis indas arba kibiras (5-20 litrų tūrio) skirtas daliniam vandens keitimui.

Svarbu, kad visi akvariumo priežiūros įrankiai būtų naudojami tik akvariumo priežiūrai.

Pagrindinę akvariumo priežiūrą galima padalyti į tris grupes:

1. Kasdieninė akvariumo priežiūra (šviesos įjungimas ir išjungimas, filtro ir kitos įrangos priežiūra, žuvų šėrimas ir stebėjimas, vandens temperatūros kontrolė);

2. Kassavaitinė akvariumo priežiūra (dalinis vandens keitimas, stiklo ir dekoracijų valymas, vandens testavimas, augalų tręšimas);

3. Kasmetinė akvariumo priežiūra (lempų keitimas, filtro valymas)

Norint turėti gražų augalinį akvariumą, svarbiausia parinkti tinkamą įrangą, kuri būtų kokybiška ir pritaikyta jūsų akvariumo tūriui. Akvariumistikos įmonės, tokios kaip JBL, Tetra, Eheim ir kt. siūlo platų spektrą įrangos, kuri gali palengvinti akvariumo priežiūrą ir užtiktinti biopusiausvyrą jūsų akvariume net jeigu tūris akvariumo yra mažas. Norint, kad augalai augtų greičiau, galima įsigyti CO2 padavimo sistemą, kuri aprūpins augalus anglies dvidegenio kiekiu ir paspartinis jų augimą. JBL firmos Proflora bio80 yra CO2 padavimo sistema skirta mažo tūrio akvariumamas (20-80 litrų).

Apibendrinant, akvariumo priežiūra nėra sudėtinga, bet reikalauja biologinių procesų išmanimo ir kantrybės. Mes dirbame ir nuolat tobulinames šioje srityje jau 5 metus, ir galime atlikti akvariumo priežiūros darbus vietoj jūsų. Mūsų paslaugos užtikrins gražu povandeninį pasaulį jūsų namuose, ofise ar darbe.


Konsultacijos visais akvariumininkistes klausymais, visi  akvariumo valymo bei tvarkymo darbai : +370 685 75755